Το εστιατόριο «ΓΕΥΣΕΙΣ Με Ονομασία Προέλευσης», στεγάζεται στην Κηφισιά, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίσμα του 19ου αιώνα, από τα μοναδικά πλέον, στην Αθήνα σήμερα.
Τα δεκάδες δωμάτιά του φιλοξενούσαν τη βασιλική οικογένεια και συνέθεταν ένα σταθμό ξεκούρασης και ανεφοδιασμού, στη μακρινή τότε διαδρομή από την Αθήνα προς τα ανάκτορα Τατοΐου.
Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν οι χώροι υποδοχής του παλιού σπιτιού, μετατράπηκαν με πολύ αγάπη και μεράκι σ' ένα μικρό και ατμοσφαιρικό εστιατόριο, κρυμμένο σ' ένα μαγευτικό κήπο, περιτριγυρισμένο από ψηλά δένδρα, στολισμένο με ένα πανέμορφο παλιό ξύλινο περίπτερο ζωγραφισμένο στο χέρι.
Η παλιά, υπόγεια δεξαμενή νερού μετατρέπεται σε σύγχρονη κάβα, με ελληνικές και ξένες ετικέτες που συνεχώς εμπλουτίζονται ... και οι Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης δημιουργούν και δημιουργούνται, αναζητώντας όλο και κάτι καινούργιο, ανατρεπτικό, ευφάνταστο και σίγουρα αυθεντικό.
Στις Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, μπορείτε να απολαύσετε ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τυριά ΠΟΠ, αλλαντικά, αβγοτάραχο, ψαρικά και φυσικά εκλεκτό ελαιόλαδο. Εδώ θα γνωρίσετε το Αρσενικό Νάξου, τη Σφέλα Ταϋγέτου, το Χιώτικο Μαστέλο, τη Μανούρα Σίφνου, το κατσίκι Φολεγάνδρου, το Προσούτο Καρπενησίου, τους γίγαντες Πρεσπών, τα μανιτάρια Γρεβενών. Θα ανακαλύψετε πως φρέσκα υλικά εποχής μετουσιώνονται σε εξαιρετικές γεύσεις, όπως φάβα με chips παντζαριού, γαύρο μαρινάτο, millefeuilles φρέσκιας σαρδέλας, ντολμαδάκια μελιτζάνας, τηγανιά λουκάνικου, σουτζουκάκια γαλοπούλας, βετούλι λεμονάτο και πάρα πολλά άλλες. Θα δοκιμάστε ευφάνταστα γλυκά, όπως παγωτό τριαντάφυλλο με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό από χαλβά μακεδονίτικο, σερβιρισμένο με σύκα μαριναρισμένα σε σάλτσα ούζου με μαύρο πιπέρι.
Το μενού μας αλλάζει και προσαρμόζεται κάθε εποχή του χρόνου, σεβόμενοι την εποχικότητα, την προέλευση και την ποιότητα, των πρώτων μας υλών. Προμηθευόμαστε όλα μας τα προϊόντα αποκλειστικά από συγκεκριμένους μικρούς και ποιοτικούς παραγωγούς, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στις μεθόδους παραγωγής τους και με κριτήριο, όπου είναι δυνατόν τη βιολογική τους προέλευση.
Κάθε μέρα τις εβδομάδας έχει τις ιδιαιτερότητες της. Μια παραδοσιακή, οικογενειακή Κυριακή διαφέρει από μια «ιδιαίτερη» και πιο τολμηρή, σε γευστικές επιλογές, Πέμπτη. Γιατί στο μενού των Γεύσεων, τίποτα δεν είναι τυχαίο και τυποποιημένο.